Followers

UNTUK TEMPAHAN PRODUK ..... DAN ...... PENDAFTARAN KEAHLIAN ........ SILA ISI FORM DI BAWAH SEKALI....


MAKLUMAT KEAHLIAN DAN PEMBELIAN

* Name:
* No I/C :
* No Telefon :
Email Address:
* Alamat Rumah / Perhantaran :
* Nama Pasangan :
* No I/C Pasangan :
* Bank :
* No Akaun Bank :
Nama Penaja :
No I/C Penaja :

MAKLUMAT TEMPAHAN PRODUK

Produk Pilihan
Bilangan Produk
Jumlah Pembelian
Cara Pembayaran
Pembayaran Bank Maybank CIMB
Tarikh Dan Masa Pembayaran
Catatan

Tuesday, November 24, 2009

PROFIL

Pengasas Herba Prima Marketing
Nama
DR. CHE ROZMEY CHE DIN


Pakar Penyelidik Obesiti, Pakar Perbidanan & Sakit Puan

Kelulusan
Ijazah perubatan (MD) USM 1993
Sarjana Perubatan (M.MED O & G) USM 1999
Diploma Farmakologi (2001)

Jawatan
C.E.O Jitra Specialist Centre Sdn.Bhd
C.E.O Jitra Medical Centre Sdn. Bhd.
C.E.O Herba Prima Marketing Sdn Bhd.

web:www.herbaprima.com.my

Email: dr_rozmey@yahoo.com

Kronologi Produk HPM

Penyelidikan dan ujian makmal bermula pada Jun 2003 oleh Dr. Rozmey dengan kerjasama Prof. Dr. Hj Abdullah Shukri.
Ujian Klinikal pada testimoni secara sukarela (Pesakit Dr. Rozmey & Orang awam) bermula pada September 2005
Produk pertama (JDM5, DR-II dan ESPRESSO –XY) dipasaran terbuka pada Disember 2006.
Akan menyusul nanti, JUS FEMININE –XX, HHH- BRAIN BOOSTER dan BANYAK..!!! produk ajaib ciptaan Dr. Rozmey…NANTIKAN..!!!!


Bertapak sebagai sebuah syarikat pengeluar produk makanan kesihatan, Herba Prima Marketing Sdn Bhd (HPM) yang diasaskan oleh Datuk Dr Che Rozmey Che Din bersama arwah isterinya, Noor Halawiyah Abdullah Shukri di Bandar Darul Aman Jaya, Jitra, Kedah telah mencipta satu fenomena baru kepada pengguna di negara ini.

Beroperasi pada awal 2006, Datuk Dr Che Rozmey yang juga seorang pakar perbidanan dan sakit puan menggunakan kemahiran sebagai seorang doktor pakar untuk menformulasi produk kesihatan sendiri iaitu Jus Mate 5.

Sentuhan dan tindakan berani itu membuahkan hasil apabila kejayaaan demi kejayaan dicipta oleh pengasas HPM itu.
Tindakan berani disertai dengan konsep kejujuran, keikhlasan dan berkat kesabaran menghadapi ujian Allah membawa kepada kejayaan luar biasa sehingga beliau sendiri tidak percaya dengan kejayaan yang begitu pantas itu.

Bermula dengan sebuah pejabat yang dikongsi bersama Jitra Medical Centre (JMC) yang ketika itu menjadi pemangkin kepada pendapatan utamanya, HPM mengorak langkah dengan begitu pantas apabila berjaya membina empayar perniagaan dalam tempoh dua tahun sahaja.

Kini bangunan JMC itu menempatkan lebih 300 kakitangan HPM dari pelbagai unit yang bertugas 24 jam bagi memberi perkhidmatan yang berbaik kepada pengguna dan pengedar.

Kejayaan demi kejayaan tercipta apabila produk HPM terutama Jus Mate 5 mula member ganjaran kepada pengguna. Konsep guna baru jual yang dipratikkan oleh Dr Rozmey membuahkan hasil apabila ribuan testimoni pengguna tampil untuk memberi pengakuan.
Tsunami baru melanda perniagaan HPM apabila medium media cetak yang digunakan oleh Dr Rozmey untuk mencanangkan kejayaan testimony mendapat maklum balas di luar jangkaan sehingga memaksanya untuk meningkatkan perkhidmatannya termasuk memperkenalkan system belian online.

Selepas empat tahun beroperasi, warga HPM patut berbangga dengan pencapaian yang dikecapi sehingga syarikat dipelopori oleh usahawan bumiputra ini mampu berdiri sama gagah dengan syarikat lain di Negara ini.

Perjenamaan baru dR Rozmey selaras dengan perkembangan HPM membawa kepada perkembangan cabang perniagaan baru seperti dR Rozmey Skin Care, dR Rozmey Beauty Slimming Fitness Centre (RBSFC), dR Rozmey Body Shop, dR Rozmey Fashion, dR Rozmey Sport Wear dan dR Movie Production.

PENGEDAR

SEMENANJUNG

PENTADBIR / ADMIN

LIZA - Kuala Lumpur, Selangor, Pahang
1Malaysia, Singpura, Brunei
Hotline: 016-3108276
YM: lizaliza127
YM: jusmate5ku



SABAH
CEO NETWORK 1MALAYSIA HPM

WIDURI- Sabah
1Malaysia, S'pore, Brunei

H0tline : 0168101874
YM: widuriarieyana
YM: jusdietmate5sabah






IKLAN NETWORK 1MALAYSIA HPM

sila klik diatas utk keterangan lanjut.

Inilah peluang yang dinantikan telah tiba di tempat anda. Satu seminar bersama Datuk Dr Che Rozmey Che Din (Pakar Penyelidik Obesiti / Pakar Perbidanan & Sakit Puan, CEO Herba Prima Marketing) akan di adakan di Sabah (Kota Kinabalu-1Borneo) di bawah anjuran bersama Network Widuri Arieyana 1Malaysia
™ . Semua warga Sabah khususnya kepada ahli HPM dan bukan ahli HPM dan walau di mana anda berada (Semenanjung,Sarawak, Brunei, Singapura) dijemput untuk menghadiri seminar tersebut. Menurut Pn.Rapidah Radzi ini merupakan seminar terakhir yang akan diadakan oleh Herba Prima Marketing kerana kita akan menumpukan kepada jualan secara booth dengan menyertai booth seperti "Jom Heboh" dan gerai-gerai jualan lain. Diharap semua mengambil peluang yang ada untuk mengikuti seminar ini.

Tiada bayaran dikenakan untuk menyertai seminar ini dan ianya PERCUMA. Makanan dan minuman disediakan untuk peserta.Tujuan seminar ini diadakan adalah untuk pengenalan produk HPM yang terbukti berhasil dan selamat, menerangkan teknik pemasaran yang berkesan dan cara bagimana anda boleh menjadi seorang usahawan yang berjaya, disamping sesi soal jawab bersama Datuk Dr Rozmey.


PERHATIAN: Maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran tempat seminar ialah:
1) Nama
2) I.C
3) Alamat
4) No.Tel
5) Email
E-mail : jusdietmate5sabah@yahoo.com
Telefon: 016-8101874 - hotzzline (widuri)

@

E-mail : jusmate5ku@yahoo.com
Telefon : 016-3108276 - (Liza)

Pengesahan kehadiran anda adalah diperlukan bagi membolehkan seminar ini dijalankan. Keahlian akan dibuka mulai sekarang dan semasa di seminar nanti...jumpa di sana...

"NETWORK WIDURI ARIEYANA 1MALAYSIA
™...DISIPLIN,SIHAT,BERJAYA"

* Tarikh seminar akan dimaklumkan kemudian melalui pengesahan pendaftaran kehadiran anda..bertindak segera..

Harap Maklum.

SOAL JAWAB DENGAN DR ROZMEY


Soalan: Saya berat 82kg, tinggi 154 kerja guru, boleh tak bagi menu yang saya boleh amal sebab mengajar ni penat, lepas ngajar rasa lapar selalu, saya sarapan pagi dengan mee sup setiap pagi dan nescafe ais , berapa kalori dah semua tu.

Jawapan :Had berat maksima puan utk BMI yang normal adalah 56kg. Berat badan yang ideal adalah 52kg. Sekarang BMI puan 35.5.

Dr cadangkan Puan ambil 2 kali sehari JDM , untuk menggantikan makan tengah hari dan sebelum tidur. Ambil sarapan dan makan malam separuh daripada biasa. Pastikan puan akan rasa kenyang, bertenaga, dan tak suka makan, seterusnya akan mengalami penurunan berat badan . Dr target Puan akan dapat menurunkan berat sebanyak 10kg sebulan. Selamat mencuba

Soalan :Bolehkah JDM5 di ambil selepas makan nasi?

Jawapan :Pertama sekali Puan perlu mengurangkan pengambilan kalori. Seterusnya gantikan dengan makanan yang rendah lemak, protein dan karbohidrat dan tinggi serat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.
Pastikan tiada pengambilan kalori 2 jam sebelum dan 3 jam selepas mengambil JDM5 kerana ia akan mengganggu proses pembakaran lemak oleh JDM5.


TOPIK : Pengambilan JM5 sebelum tidur

Soalan :Bolehkah JDM5 di ambil sebelum tidur untuk mereka yang mempunyai masalah untuk mengambil JDM5 pada waktu tengah hari?

Jawapan :Boleh. JDM5 membantu proses pembakaran lemak walaupon semasa tidur. Yang penting kawal pengambilan kalori dan jenis makanan yang diambil. Namun untuk kesan yang terbaik adalah pengambilan pada waktu tengah hari.

Soalan :salam... nak tanya la, saya dah mkn sebulan dan skrg masuk kotak ke 2... tapi np tak kurus2 pun...berat dalam 70kg...peraturan ikut mcm yang doc suh... nasi langsung tak sentuh...skrg tgh berpuasa, sahur amik jdm, berbuke sup sayur mangkuk kecik... tapi... huhu

Jawapan :Mereka yg sukar turun berat bukan sahaja disebabkan kalori lebihan,..dlm kes begini walaupun kalori sudah dikurangkan dan JDM diambil utk tingkatkan metabolisma dan pembakaran lemak,..lemak tidak mampu di bakar / dihancurkan kerana ia dihalang oleh faktor halagan seperti
1. kerosakan sel akibat sudah mengamal pil langsing berkimia,..
2. kesan ubatan steroid , pil kesuburan, pil perancang dan kesan negetif lain yg telah doc bincangkan .
Namun jika penguna sanggup hya ambil plain water + JDM 2X + sedikit buah + sedikit sayur=pasti badan anda mampu utk di didik dan menerima JDM utk membakar lemak. kejayaan penguna yg alami kes begini sudah byk.


TOPIK : JDM5 Untuk Ibu Selepas Bersalin?

Soalan :Salam.... ingin bertanya :
1) Boleh ke saya menggunakan JDM5 slps bersalin, bilakah waktu yang sesuai untuk menggunakannya (hari yang ke berapa)?
2) Apabila menggunakan JDM5, masih blh menyusukan bayi ke?
3) Jika di dlm pantang saya mengambil jamu, blh ke saya mengambil JDM5 ? Tolong bagitau hari yang keberapa boleh ambil JDM5 slps bersalin.? Terima kasih....

Jawapan :Ibu menyusu selamat mengamal JDM utk ibu dan bayi,..minum air extra sedikit , dan bykkan buahan dan sayuran Terdapat byk jenis jamu,..jamu yg terdapat phytoestrogen, vitamin akan merangsang selera makan, dan menyimpang air,..kesan halangan jamu , berbeza ,..dr syorkan pengguna fokus kepada perkara yg paling utama,..jika mereka sudah pasti, jenis yg sukar berat turun ,..jgn campurkan amalan JDM dgn apa jua jenis amalan yg lain,...sekiranya mereka mendapat kesan penurunan yg bagus dgn JDM, dan amalan mengambil jamu tidak membantut penurunan berat oleh JDM,..boleh teruskan keduanya...JDM boleh diamalkan selepas 2 minggu bersalin. 30% susu ibu bertambah dan selebihnya normal. 1% di secrete kedlm susu ibu,..kesan kepada bayi menyusu adalah tidak bahaya dan berlaku pada 1-3% kes ibu yg menyusu yg amalkan JDM byk minum air dan plain water .


TOPIK : Pengambilan Jus Mate 5 Untuk Penghidap Gastrik

Soalan :Doc..ini soalan lazim yg di tanya oleh pengguna jus mate 5 , boleh terangkan cara pengambilan dan tips khusus untuk penghidap gastrik..terima kasih..

Jawapan :Bagi pengguna yg alami gastrik,..mereka kena terus amalkan ubat gastrik, ambil dgn air kosong,.seperti biasa,..biasanya di permulaan , gastrik akan terasa ,..ini disebabkan perut kosong dan asid tidak di neutralkan oleh makanan...namun HCA dlm JDM mampu menyediakan lapisan pelindung pareital sel gastrik daripada serangan asid dan mengurangkan jumlah asid tg dirembes,...bila perubahan sudah berlaku, gastik akan berkurang...dan hilang,..


TOPIK : JDM5 Untuk Kanak2 Bawah 12 Tahun

Soalan :Salam Doc, ada sorang customer dia nak bg m5 ni pada anak dia yg baru berusia 12thn tp berat 75kg dgn ukurlilit pinggang 36inc.. Camner cara terbaik untuk dia doc?
Ada sorang lg ni bminat nak cuba m5 tp dia ada penyakit RA (atheresis). Dia amek ubat hospital 2 x sehari tp ubat tu buat selera mkn dia bertambah. Jadi macamana m5 ni boleh bantu dia? urgent reply.. TQ

Jawapan :Utk mereka yg berumur 8 tahun keatas , dpt dan berat badan antara 55 ke 80 kg boleh amalkan 1X sehari,..jika umur 10 tahun keatas berat melebihi 100 kg boleh amal 1 atau 2 kali sehari bergantung pada penurunan berat,..ibubapa diharap dpt menjaga pemakanan anak -anak supaya jumlah kalori yg diambil berkurang,..mereka boleh kurang kan 1/2 makan setiap waktu dan ambil JDM waktu malam sebelum tidur atau lebih aktif seperti program utk org dewasa. Pesakit OA , RA boleh mengambil JDM formula biasa,..


TOPIK : Mate 5 Special Edition Untuk Gout

Soalan :Doc.. adakah yg special formula ni sesuai di ambil oleh mereka yang takde msalah gout jugak? atau mmg khusus utk org yg ada gout sajer.. sya ada ctmer yg pernah diet with high protin tp lepas tu ada msalah sakit kaki or sendi tak tak sure gout atau tak..adakah jdm with special formula ni boleh di ambil atau ambil jdm yg biasa saje? thks doc

Jawapan :Sekitar 10% pesakit gout terdapat kekurangan enzim dlm kitar "phenyketuria' . aspartame boleh mengurangkan kecekapan enzim yg terlibat. Namun dlm JDM aspartame bukan aktif ingredient (0.01%), just utk beri rasa manis. Jika aspartame terdedah kepada 10% pesakit Gout yg terdedah.hanya sebilangan kecil 2-3 % yg mungkin alami peningkatan uric acid. Untuk memastikan tiada pesakit Gout mendapat kesan "uric Acid" , dr telah gantikan dgn pemanis lain,..yg kurang sedikat rasa manisnya.


TOPIK : JDM5 Untuk Pesakit Buah Pinggang

Soalan : Salam doc.. saya ingin bertanya adakah jdm5 sesuai digunakan untuk pesakit buah pinggang yang tidak kronik dan belum sampai ke tahap homeodylisis.. utk pengetahuan doc..berat badannye 80kg..adakah dia perlu mengambil 2 sachet sehari..

Jawapan :JDM selamat utk mereka yg alami sakit buah pinggang,...namun tahap penurasan (GFR) mestilah > 50 % utk memastikan tiada beban extra kepada buah pinggang utk mengbuang segala sisa terhasil daripada proses pembakaran lemak,.



TOPIK : JDM5 Untuk Pesakit Darah Tinggi

Soalan :Salam doc.. Ramai Costumer yg tanya...
1) Pesakit darah tinggi boleh amik tak JDM5?
2) Macam mana JDM5 nie berfungsi bagi pesakit darah tinggi?
3) Cara pengambilan JDM5 dan ubat hospital? thanks doc

Jawapan :Pengidap darah tinggi adalah elok amalkan JDM5 yg boleh menurunkan darah tinggi. Ubatan darah tinggi pada awalnya terus diamal seperti biasa , dan pesakit kena regular check tekanan darah,..sekiranya darah tinggi sudah normal,..bolehlah kurangkan dose atau stop. Ambil ubat darah sebelum 2 jam ambil JDM dgn palin water JDM menurunkan darah dgn
1. kurangkan kolestrol ini mengurangkan periperal resistant.
2. Membuang toxin yg bahaya dari dalam usus
3. Mengurangkan kadar tindakbalas cortisol
4. mengurangkan pre / post load utk jantung


TOPIK : Sembelit

Soalan : Salam semua..... Sejak pengambilan JDM5, saya mengalami sembelit & jarang ke toilet kecuali buang air kecil dek kerna minum air dlm 3 hingga 4 liter sehari... sebelum ni saya memng x de masalah pergi toilet.... selalunya 2 kali sehari. sebaik bangun pagi dan selepas mkn.... saya rasa x selesa.. bila x pergi toilet..... saya minum byk air putih n makan byk sayur dlm breakfast

Jawapan :Dlm pengamalan JDM, penguna mula mengurangkan makan,ini menyebabkan pergerakan usus lambat / sembelit.
Jus Mate 5 mengandungi guar gum sejenis fiber yg boleh membantu merawat sembelit dan masaalah usus yg lain.Teruskan amal makan sayur n buahan spt betik / pisang ,.dan dlm masa yg sama kurangkan makanan berkalori jenis kaborhidrat spt nasi, roti, oat atau mee,...biasanya usus anda akan mula biasa dgn corak pemakanan yg baru,..dan guar gum dlm JDM 5 membantu merawat / mempercepatkan hilang sembelit yg pn alami,.. Pn harus faham , sembelit yg dialami disebabkan pertukaran cara / jenis makan,..bukan kerana JDM 5


TOPIK : Diabetes

Soalan :Salam.. doc.. ada kastemer..dia ada diebetes..dan mmg mengikuti program diet ngan dr pakar kat hospital...but berat badan tetap tak turun...kalau dia amik jdm5 dan terus makan ubat kencing manis dia tu...boleh ke doc? dan bagaimana cara dia nak amik...kene selang beberapa jam dgn ubat hospital?

Jawapan :Pesakit yg mengalami DM ada dua jenis:
1. Insuliin dependant
2. Insulin resistant ..testimoni JDM memberi khabar gembira ,.dpt bantu kedua golongan pesakit ini utk kontrol tahap gula dlm darah. Pesakit DM dan gemuk ada kemungkinan tinggi utk sembuh sepenuhnya dgn pengamalan JDM,.terutama jika dia mampu dpt berat ideal.
Secara ringkas JDM mengurangkan sel lemak yg menjadi halangan utk isulin bertindak. bahan asab seperti l-carnitine, guar gum dan HCA dlm garcinia / supercitrimax mampu mengaktifkan insulin receptor pada target organ dan stimulat b-cell pada kelenjar pancreas mengeluarkan lebih insulin.
Doc nasihatkan mereka yg ambil pil oral hypoglycemia, agar lakukan blood test RBS lebih kerap,..pada waktu petang jika tahap gula normal (4-6.8 mmol) , penguna tidak lagi perlu ambil ubat tersebut. Sekiranya tahap gula normal , mereka boleh berhenti ambil ubat.Utk mereka yg mengambil insulin,.kemungkinan perlu mengurangkan dos insulin yg diambil.


TOPIK : Obesiti, IUCD, Masalah Haid & Sakit Jantung

Soalan :Diambil dari email kepada doktor..Selamat pagi Dr. nama saya Pn.Thareesa a/p Prak Chum saya amat tertarik dgn produk Dr akan tetapi saya amat takut untuk mencuba dgn begitu sahaja tanpa bertanyakan pendapat drpd Dr sendiri kerana sebelum ini ketika remaja saya pernah mengambil ubat diet dari sebuah klinik apabila berhenti berat badan naik secara mendadak,saya kini berusia 29thn berumah tangga mempunyai 2 orang cahaya mata saya berbadan besar sejak kecil dgn keberatan maksimum 90kg ketika usia 19thn tiada masalah kitaran haid tetapi setelah melahir kan anak kedua utk perancangan keluarga saya telah memasang IUCD di LPPKN(KL)selepas itu kitaran haid tidak menentu,berat badan meningkat mendadak ke tahap maksimum 118kg dan terus tiada haid saya mengambil rawatan dpd GHKL setelag macam-macam pil diberi utk mensatbilkan hormon tetapi masih tiada haid sekarang saya dinasihatkan utk mengambil pil perancang Yasmin dan saya telah keluarkan IUCD selepas habis set pertama(sekarang set kedua)saya telah dtg haid semula.
Sekiranya saya ingin mencuba produk Jus Diet Mate 5 apakah ia akan memberi apa-apa kesan jangka panjang terutama kitaran haid kerana ubat yg saya ambil dulu saya rasa jantung berdebar(ibu saya mempunyai penyakit jantung) dan apabila berhenti mangambil berat badan makin meningkat begitu juga nafsu makan kian bertambah.Saya amat berminat malah kami 3 beradik mempunyai masalah yg sama iaitu Obesiti dan sekarang saya di timpa masalah baru iaitu sakit kaki yang teramat sangat,saya amat berharap Dr boleh beri jawapannya secepat mungkin kerana setelah sekian lama saya rasa tidak terdaya dan tidak bersemangat tetapi setelah mengikuti perkembangan serta kejayaan Dr melalui beberapa orang pesakit saya kini kembali bersemangat utk mencuba harapan baru ini dan semoga Dr dpt memberi nasihat cara pengambilan serta kuantiti yang perlu diambil jus tersebut dgn betul.

Jawapan :Masalah pn timbul akibat gemuk...sekiranya kegemukan pn dpt pn atasi,..pasti setiap masalah pn akan sembuh,..JDM adalah JUS DIET yg paling berkesan,...amalkan dan ikut nasihat dr,..pn pasti mendapat manafaat...


TOPIK : Masalah Angin Dalam Badan - boleh Consume Mate5 Ke?

Soalan :Salam Dr.Saya pernah mengambil herba**** -->"weight management" product berasaskan soya. walaupun berat badan turun, tetapi selepas sebulan setengah menggunakan produk tersebut, saya dapati badan saya "bloated" kerana angin.
Saya diarahkan oleh doktor pakar di tmpt saya untuk berhenti mengambil produk tersebut kerana produk tersebut berasaskan kekacang --> punca masalah angin dalam badan saya. Untuk makluman doktor, saya masih mengalami masalah angin tetapi tidaklah seteruk semasa saya mengambil herba**** dulu.
Bolehkah saya mengamalkan Mate5? Adakah apa-apa aturan pemakanan Mate5 untuk client-client yang mempunyai masalah angin dalam badan spt saya?
Bolehkah Mate5 membantu mengurangkan masalah angin dalam badan? Untuk makluman doktor, berat badan saya ialah 79 kg dengan tinggi 155cm. Terima kasih atas perhatian dari Tuan Doktor.

Jawapan:Guar gum didlm JDM merawat sembelit , kembong atau 'bloated abdomen'. Pn amalkan JDM dan byk ambil sayuran. Doc ada testimoni yg mengalami sembelit dan kembong yg 100 % sembuh after ambil JDM 1 kotak pada Jan 2007. Doc pernah ketengahkan isu ini di majalah popular misteri isu Sep 07.


TOPIK : Masalah Pigmentation Sebab Hormon Boleh Ambil DR-II Untuk Atasi dan Masalah Keguguran Rambut Ada Kesan Daripada Pengambilan JDM5

Soalan :Doc, ada customer naniey tye dia kena x amik jdm sbb berat dia 60 kg dan tinggi 165 cm , lpas tu,dia ada pigmentation tp disebabkan hormon. sbb dulu dia nye period non stop..bleeding,dia dpt rawatan hospital,hospital masukkan hormon lelaki untuk stop bleeding.so,now dia dah x lgsg period lps tu smpai skrg..dia nak ambik DR-II,ada effect x?leh ke DR-II bantu pigmentation sbb hormone tu? so,pigmentation disbbkan hormon akan krg la klu guna DR II? sorg lg customer ada problem rambut gugur yang byk,x normal,so JDM ada kesan x pada rambut gugur dia nanti?

Jawapan :BMi dia normal..tapi boleh ambik utk kempes perut.. boleh ambik dr2...dlm majoriti kes...pudar...tak..ada kesan pd rambut gugur..


Kesan Pengambilan Mate 5

Pengamal M5 wajib alami
1. Kenyang
2. Bertenaga
3. Tidak suka makan
dan penurunan berat badan.

Sekiranya anda tidak alami 3 perkara diatas dan lebih malang sekiranya ada merasa sangat lapar, letih, sakit kepala atau menggigil, 90% dari penguna yg mengalami masaalah spt diatas pernah mengamal produk pelangsingan berkimia ( Subertamine, Phenteramine, Fluramine, Caffine ) .

Mereka yg mengambil pil psychotropic, steroid, pil / suntikan perancang keluarga juga kerap memberi halangan dan kesan /withdrawal terhadap JDM.

Apa yg terjadi: Sel-sel otak dan lemak telah ada memori kesan kerosakan yg disebabkan bahan berkimia,.tahap hormone anda menjadi tidak normal, kadar pengeluaran enzim pembakar lemak berkurang dan sukar diaktifkan, badan dlm keadaan stress akan mengaktifkan pengeluaran hormone cortisol , disamping sel-sel lemak aktif membentuk hormone androgen dan prolactine ,..ini menjadikan amat sukar utk aktifkan metabolisma / pembakaran lemak.

Kesan tekanan pada centre pemakanan , menghalang JDM 5 mengaktifkan neurotransmiter serotonin utk merubah setting centre pemakanan kepada tahap merasa kenyang,..dlm keadaan yg extreme,..kesan lampau kerosakan memori ini ..menyerang balas menghasikan gejala ‘withdrawl effect seperti lapar, mengigil, sakit kepala.

SO…apa yang harus anda lakukan ???

JGN RISAU…gejala ini hanya sementara,..sekiranya anda bersabar / melawan anda pasti menang dan dapat atasi gejala ini dan mula menikmati sensasi JDM5 yaitu 1. Kenyang 2. Bertenaga . Tak ingat makan dan penurunan berat badan.
Jika anda tidak mampu melawan gejala ini,..anda harus terus ambil JDM5 utk kali ke 2 ,..pastinya keesokan hari gejala ini berkurang dan seterusnya , anda bebas dan mula betul-betul berada dlm program JDM5.
Dlm diet JDM5 ..1. Pembakaran lemak (JDM) 2. Pengurangan ambil kalori mestilah anda lakukan secara aktif dan serentak (1000kcal/ day). Kemudian anda harus displin dan merubah jenis makanan / kalori yg anda ambil pd jumalh total 1000kcal/day.
Mulalah sukakan makan sayuran , buahan dan minum plain water…dan anda harus juga ambil makanan kegemaran anda ini pada 4-5 hidangan yg kecil . eg .jika anda memilih makan 1 mangkuk sup sayur,..makanlah dlm 3 pecahan kecil..1/3 pagi , 1/ 3 jam 4 , 1/3 jam 8;

Jika anda ingin makan sebiji epal ; 1/4 pagi , 1/4 jam 3 , 1/4 jam 6, 1/4 jam 8;
dgn amalan diet beguni tahap rembesan enzim didalam perut/ usus dan pembakar lemak senantiasa ditahap optima dan kerja ‘FATBURNER’ dlm JDM tidak terganggu.

Amalan diet yg anda amalkan ini,..nanti akan mengajar anda suka dan kekal menjalani kehidupan yg sihat,. Apabila anda sudah mencapai berat badan idaman / ideal,..anda tidak perlu rungsing lagi,..anda bukan saja belajar diet tg seimbang,..sekarang personaliti, penampilan luaran anda , emosi dan keyakinan anda tinggi dan berbeza,..Tahap metabolisma sel badan, tahap enzim , tahap hormone yg optima membolehkan anda sihat, cergas dan membakar / menguna semua kalori yg diambil tanpa risiko disimpang sebagai lemak walaupun anda sudah tidak lagi mengambil JUS DIET MATE 5.


Dari Dr RozmeyPakar Penyelidik Obesiti/ Pakar Sakit PuanCEO HPM /CEO JMC

PANDUAN MENDAFTARKAN AHLI BARU @ DOWNLINE...dan TEMPAHAN

Saya akan terangkan langkah-langkah mudah untuk menaja downline dalam sistem HPM. Untuk permulaan saya ingin memaklumkan fakta dahulu kepada anda.

Fakta

Ahli HPM tidak boleh menyemak senarai downline secara online di internet kerana HPM tidak menyediakan kemudahan tersebut kepada downline. Oleh itu, untuk menyemak senarai downline atau belian sendiri dan belian downline boleh semak di penyata komisen yang akan dihantar kepada anda pada setiap bulan (jika anda telah membuat belian peribadi dan telah menaja downline yang seterusnya melayakkan anda untuk mendapat bonus)


Prosedur Belian/Tajaan Downline
Pelanggan buat belian/ tempahan produk guna email atau dengan mengisi borang belian manual.
Data-data penting akan diambil daripada pelanggan seperti berikut


Jika beli untuk diri sendiri:
Nama, No.KP, No.Telefon, Alamat tetap dan Alamat penghantaran jika berlainan dari alamat tetap. Produk dan kuantiti yang ditempah.
Jika beli melalui internet/email sertakan bukti bayaran


Cara bayar:
Cash Deposit - attachkan slip bank yang di scan.
atau
Transfer fund - Copy dan paste status pembayaran yang telah berjaya.

PANDUAN CARA BUAT PEMBAYARAN


Jika beli untuk downline atau mendaftarkan/menaja ahli baru:

Maklumat Penaja
Nama Penaja (nama anda), No. KP penaja (no. kp anda)

Maklumat downline
Nama, No.KP, No.Telefon, Alamat tetap dan Alamat penghantaran jika berlainan dari alamat tetap. Produk dan kuantiti yang ditempah.
Untuk jawapan kepada soalan anda:
1) Jika anda menaja downline secara by hand, apa yang anda perlu buat untuk daftarkan downline tersebut adalah buat tempahan produk melalui email dengan memberi detail-detail seperti di atas secara tersusun. Kemudian HPM akan daftarkan downline tersebut secara berkomputer dalam sistem HPM.
Anda boleh menggunakan borang ini untuk daftarkan downline tapi tambah Nama & No.KP Penaja (anda) di ruang akhir iaitu ruang Detail Pembayaran (copy & paste jika Transfer Fund).

2) Untuk order secara online atau byhand sekali pun, HPM akan menghantar produk yang di tempah secara percuma dengan Skynet Courier Express sama ada ke alamat anda atau terus ke alamat downline anda. (ikut alamat penghantaran yang diberi) cuma harga jualan kena mengikut kawasan semenanjung, sabah, sarawak & Langkawi harga berbeza.
Oleh itu, Pelanggan membayar harga produk kepada anda. Kemudian anda membayar pula kepada agen online (saya) berserta mengisi BORANG ORDER ONLINE. seterusnya HPM akan menghantarkan barang tersebut secara percuma!

Untuk makluman anda
Tempahan produk di BORANG ORDER ONLINE ini tidak mengenakan sebarang cas tambahan seperti yang dikenakan di belian online web HPM (cas tambahan sebanyak 3% dari harga belian) Anda juga tak perlu mendaftar untuk membuat tempahan online dan Anda boleh order produk dengan pelbagai (campur-campur).




TEMPAHAN PRODUK

Ikuti Langkah-langkah ini

Buat pembayaran menggunakan Cash Deposit / Bank transfer ke akaun di bawah


HALIZA ABDUL HALIM

Akaun CIMB
12520071596520

Setelah bayaran dibuat sila SMS Atau Email Butiran Peribadi Anda
Untuk kemaskini Borang Keahlian seperti dibawah
  • Nama Penuh :
  • No K/Pengenalan :
  • No Telefon :
  • Email:
  • Alamat Penghantaran :

  • No Akaun Bank Maybank(sekiranya anda ingin menjadi pengedar aktif )

  • Nama Penuh Suami @ Isteri
  • No K/Pengenalan Pasangan

Pembelian sebanyak 3 kotak mana produk HPM secara automatik mendapat :
  • Harga Pengedar

  • Keahlian Percuma

  • Setiap Penghantaran Percuma terus dari Skynet

PENTING

Sila sms nama, nombor telefon & produk yang anda berminat kepada

016-3108276

@

Email / YM
jusmate5ku@yahoo.com

untuk kami hubungi anda, Anda akan di layan dengan seberapa segera.

TERIMA KASIH

PELAN PEMASARAN


1. Sebaik sahaja anda sertai kami, anda adalah Pengedar A

2. Jika Pengedar A menaja pengedar baru, maka downlinenya adalah
Generasi 1 (anak)

3. Pengedar baru yang ditaja oleh Generasi 1 (anak) pula akan jadi Generasi 2 (cucu) kepada Pengedar A.

4. Bonus tajaan untuk Generasi 1(anak) ialah RM 30.00 sekotak, Bonus tajaan untuk Generasi 2 (cucu) ialah RM 10.00 sekotak.

5. Untuk mengambil bonus tajaan downline, penaja (pengedar A) wajib membuat belian peribadi RM 450 pada setiap bulan.***Syarat ini wajib dipatuhi untuk mendapat bonus tajaan

Contoh Pengiraan:
Jika pengedar A menaja 10 orang pengedar (B) dan setiap seorang pengedar B pula menaja 10 orang pengedar (C) maka contoh pengiraan bonus adalah seperti berikut;

Bonus A =[30 x RM 90.00] (Bonus Generasi 1/ anak) + [30 x 30 x RM 30.00] (Bonus Generasi 2/ cucu)
RM 29,700 Bonus tajaan sebulan


KENAPA? MASIH TIDAK PERCAYA ?
Lihat kejayaan Pengedar Produk kami
Salinan
cek bonus untuk Mac 2008



TUNGGU APA LAGI ?
Mereka telah berjaya ! Mereka bermula daripada 'zero' dan kini terus meninggalkan anda yang masih belum bertindak.
Kini mereka terus giat berusaha untuk mendapatkan apa yang mereka mahukan !


BAGAIMANA ANDA PASTI BERJAYA ?
  • Pelan pemasaran mudah
  • Tiada bayaran pendaftaran
  • Keahlian seumur hidup
  • Produk ajaib yang di akui ramai
  • Tumpuan pakar dalam penyelidikan pembangunan produk secara berterusan
  • Produk hasil kajian pakar perubatan terkenal & diiktiraf
  • Disokong kuat oleh pakar penyelidikan obesiti, Dr Che Rozmey dan Herba Prima Sdn. Bhd.
  • Anda usahawan bebas, bekerja mengikut masa anda


PERATURAN PENGEDAR

1. Ahli / pengedar wajib membeli 3 kotak atau RM 450 (WM), RM 480 (SS & Langkawi), RM 540 (Brunei / Singapura) untuk berdaftar secara sah sebagai Ahli/ pengedar HPM.

2. Ahli / pengedar wajib hanya menjual sekotak kepada penguna pada harga RM 200 (WM), RM 210 (SS), RM 230 (Brunei / Singapura).

3. Pengedar yang aktif wajib memberikan maklumat lengkap : Nama , K/P, Alamat, H/P, Akaun no MBB / CIMB kepada HPM.
4. Peraturan baru mulai Jun 2008: Setiap pengedar wajib memberi nama penuh & nombor kad pengenalan pasangan.

5. Peraturan baru mulai Jun 2008: Pengedar tidak dibenarkan menaja pasangan.
6. Sekiranya Herba Prima mendapat aduan secara bertulis atau lisan bahawa terdapat pengedar yang menjual kepada penguna di bawah harga yang telah ditetapkan atau menaja pengedar bawahan di bawah harga yang ditetapkan, Herba Prima mempunyai hak untuk menarik balik perlantikan “Pengedar” tersebut tanpa prasangka.

7. Pengedar yang aktif wajib memiliki / membeli segala bahan bantuan perniagaan yang di keluarkan oleh HPM (Banner, Buletin HPM, Video CD, kad keahlian bercip).

8. Bonus tajaan dikira dengan sistem komisen berkomputer, pembayaran hanya melalui akaun MBB / CIMB pengedar dengan caj RM10 sahaja.

9. Pengedar mestilah bersetuju berkenaan apa yang telah ditetapkan oleh Herba Prima tentang strategi pemasaran, prosedur-prosedur dan undang –undang seperti yang telah ditetapkan dan yang akan diubah dari masa ke semasa.

10. Herba Prima akan mengambil tindakan yang tegas terhadap pengedar jika sekiranya pengedar didapati melangar tindakan, yang mana boleh menyebabkan pencemaran nama baik syarikat ataupun yang melanggar peraturan-peraturan yang ditetapkan oleh Herba Prima.

11. Herba Prima mempunyai hak dan kuasa mutlak untuk meminda mana-mana syarat perjanjian ini dari masa ke semasa tanpa sebarang perbincangan dengan pengedar


Contoh Untuk Menjadi Pengedar? :
Langkah 1 :
  • Anda Beli 3 kotak Jus Diet Mate 5 = RM450.00(bersamaan RM150 sekotak), dan layak menjadi Pengedar.
  • Menjual pada rakan anda dgn harga RM200.00 sekotak, Keuntungan yang anda perolehi = RM50.00 sekotak

Langkah 2 :
Sekiranya ada Rakan anda yang ingin menjadi ahli, apa yang perlu anda lakukan adalah :-
  • Rakan anda beli 3 kotak Jus Diet Mate 5 = RM450.00
  • Anda akan mendapat RM90.00, komisyen sebagai Pengenal
  • Bila Rakan anda menaja ahli di bawah mereka, anda akan dapat RM30 untuk setiap ahli.
UNTUK YANG BERMINAT JADI AHLI, SILA EMAIL PADA KAMI :-
Nama :
No. K/Pengenalan :
Alamat Rumah :
No H/p :
No. Akaun Maybank @ CIMB :
Nama Suami @ Isteri :
No K/ Pengenalan :

INDEKS KALORI

PANDUAN MENGIRA KALORI MAKANAN

Kategori:Kuih Muih
1. Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori

2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori

3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori

4. Cekodok pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori

5. Popia goreng (satu) = 130 kalori

6. Popia basah (satu) = 95 kalori

7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori

8. Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori

9. Karipap (sebiji) = 130 kalori

10. Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori

11. Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori


Kategori: Lauk Pauk
1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori

2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori

3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori

4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepotong) = 210 kalori

5. Daging lembu kari berkuah (2 kotak mancis) = 130 kalori

6. Ayam kari berkuah (sepotong) = 250 kalori

7. Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori

8. Ayam tandoori (sepotong) = 220 kalori

9. Sambal udang (setengah cawan) = 70 kalori

10. Sambal sotong (setengah cawan) = 55 kalori

11. Telor goreng (sebiji) = 110 kalori

12. Taukua goreng (sekeping) = 110 kalori

13. Kacang panggang dalam tin (2 sudu makan) = 40 kalori


Kategori: Makanan Rutin
1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori

2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori

3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori

4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori

5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori

6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori

7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori

8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori

9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori

10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori

11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori

12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori

13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori

14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori


Kategori: Makanan Segera
1. Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori

2. Nugget ayam (satu) = 60 kalori

3. Kentang lecek (satu tub kecil) = 90 kalori

4. Sayur kobis hancur (satu tub) = 75 kalori

5. Burger keju (satu) = 425 kalori

6. Kentang goreng (satu kantung kecil) = 405 kalori

7. Sate ayam (secucuk) = 35 kalori

8. Pizza berkeju (sepotong) = 240 kalori


Kategori: Buah-buahan
1. Tembikai (sepotong) = 20 kalori

2. Betik (sepotong) = 45 kalori

3. Pisang emas (2 biji) = 76 kalori

4. Durian (5 ulas) = 64 kalori

5. Limau (sebiji) = 42 kalori

6. Jambu batu (sebiji) = 110 kalori

7. Nenas (sepotong) = 59 kalori

8. Epal (sebiji) = 63 kalori

9. Ciku (sebiji) = 44 kalori

10. Mangga (sebiji) = 103 kalori


Kategori minuman
Minuman berkabonat 1 tin 285g = 120 kal

Minuman kotak 250g = 105 kal

Susu tepung penuh krim 1 sudu makan = 33 kal

Susu tepungtanpa lemak 1 sudu makan = 25 kal

Aiskrim 2 skop= 390 kal

Susu pekat manis 1 sudu makan = 71 kal

Yogurt rendah lemak 1 cawan = 90 kal

Mentega 2 sudu teh = 75 kal

Keju chedar 1 keping =58 kal

1tbsp minyak apa jenis pun 120 kcal

1 tbsp butter 100 kcal

1tbsp santan low fat 9- 15 kcal

1tbsp santan biasa 30-50 kcal1/

2 cup sayur 20-30 kcal1/

2 cup nasi, pasta, mi, bihun, cereal 100 kcal

1 keping roti less 100 kcal

1 potato n banana less 100 kcal

100g seafood - 100 kcal

100g fish - 120-150 kcal

100g chicken 130-150 kcal

100 g red meat 150 kcal

1tbsp sos2 .. 20-40 kcal

french fries - 1 small cup (90g) - 290 Kcal

hot dog - 1 whole (82g) -225 Kcal

mashed potatoes -1 cup regular (94g)- 87Kcal

Big Mac - 1 - 570Kcal


Sangat tinggi / Very high (> 600 kcal)

Nasi goreng (dengan telur, ayam dan sayur) /Fried rice (with egg, chicken and vegetable)

Tinggi/High (401 -600 kcal)
Mi bandung/Bandung noodles Kueh tiau bandung/Kueh tiau bandung Mi kari/Curry mee Nasi dagang/Nasi dagang Mi hoon bandung/Mee hoon bandung Nasi briyani, nasi sahaja/Nasi briyani, rice only Nasi minyak/Oily rice

Sederhana / Medium (101 - 400 kcal)
Nasi lemak/Nasi lemakMi sup/Mee soupRoti telur/Roti telurKueh tiau goreng/Fried kueh tiauRoti canai/Roti canalCapati/CapatiMi hoon goreng/Fried mee hoonMi goreng/Fried meeNasi ayam/Chicken riceRawadosai/RawadosaiPutu bambu/Putu bambuDosai/Dosai

Rendah / Low (0- 100 kcal)
Idlii/ldlii Putu mayam/Putu mayam


OTHER TRADITIONAL KUIH
Sangat Tinggi / Very High (>300 kcal)
Mysore pak/Mysore pak Laddu/Laddu Papadam/Papadam

Tinggi / High (151 - 300 kcal)
Bingka ubi kayu/Bingka ubi kayu Vadai, kacang dal kuning/Vadai, yellow lentil Lepat pisang/Lepat pisang Cokodok pisang/Cokodok pisang Kuih kasturi/Kuih kasturi Kuih talam ubi kayu/Kuih talam ubi kayuSederhana /

Medium (51 - 150 kcal)
Kuih sagu/Kuih sagu Pisang goreng/Pisang goreng Kuih kastard jagung/Kuih kastard jagungPopia/Popia Puding jagung/Puding jagung Kuih kacang/Kuih kacang Putu kacang/Putu kacangCucur badak/Cucur badak Emping/Emping

Rendah / Low (0-50 kcal)
Kerepek ubi kayu/Kerepek ubi kayu Kuih telur labah/Kuih telur labah Kuih bangkit sagu/Kuih bangkit sagu Kuih bangkit/Kuih bangkit


TRADITIONAL KUIH (RICE & RICE-FLOUR BASED)
SangatTinggi / Very high (>300 kcal)
Lor-mai-fan (pulut dengan kacang)/Lor-mai-fan (glutinous rice with peanuts)

Tinggi / High (151-300 kcal)
Tepung bungkus/Tepung bungkus Bidaran/BidaranKuih bom/Kuih bom Kuih sri muka/Kuih sri muka Bingka tepung beras/Bingka tepung beras Pulut panggang/Pulut panggang Kuih koci pulut putih/Kuih koci with white glutinous rice Kuih kasui/Kuih kasui Kuih koci pulut hitam/Kuih koci with black glutinous rice

Sederhana / Medium (51 - 150 kcal)
Tapai pulut/Tapai pulutKuih lapis/Kuih lapisKuih lompang/Kuih lompang Rempeyek/Rempeyek Kuih bakul/Kuih bakul Dodol/Dodol Wajik/Wajik

Rendah / Low (0 - 50 kcal)
Kuih karas/Kuih karas Kuih buah Melaka/Kuih buah Melaka Kuih buah rotan/Kuih buah rotan


TRADITIONAL KUIH (WHEAT FLOUR BASED)
Tinggi / High (151 - 300 kcal)
Yau-car-kue/Yau-car-kueKuih apam balik/Kuih apam balikDonatlDougtinutHam-
chi-peng/Ham-chi-pengKuih pau kacang merah/Red bean dumplingKuih pau ayaml Chicken dumplingKesarilKesarlKuih apam gula hanguslKuih apam gula hangus

Sederhana / Medium (51 - 150 kcal)
Halwa/Halwa Cucur udang/Cucur udang Kuih ketayap/Kuih ketayap Karipap/Curry puff Kuih keria/Kuih keria Kuih lidah kucing/Kuih lidah kucing Kuih apam/Kuih apam

Rendah / Low(0 - 50 kcal)
Karipap mini/Mini curry puff Baulu cermai/Baulu cermai Kuih tat nenas/Pineapple tart Kuih

bawang/Kuih bawang Kuih kapit/Kuih kapitMurtabak/

mutton - 1 piece - 722 kalori

Cheese Cake - 1 slice - 400 kalori

Roti Telur & Dhal - 1 piece & 1/2 cup - 414 kalori

Laksa Kari - 1 bowl - 589 kalori

Nasi Lemak - 1 complete - 644 kalori

Mee Goreng Mamak - 1 plate - 660 kalori

Lor Mee - 1 bowl - 383 kalori

Mee Rebus - 1 plate - 556 kalori

Mee/Bihun Goreng - 1 plate - 510 kalori

Kuey Goreng Kerang - 1 plate - 743 kalori

Mee Wantan - 1 plate - 409 kalori

Laksa Penang - 1 bowl - 436 kalori

Mee sup - 1 bowl - 381 kalori

Lor Mai Fun - 1 plate - 422 kalori

Nasi Briyani Kambing - 1 plate - 587 kalori

Nasi Minyak + Rendang Daging - 1 plate - 664 kalori

Nasi Campur + 3 dish - 1 plate - 620 kalori

Century Egg Porridge - 1 bowl - 423 kalori

Nasi Ayam - 1 plate - 600 kalori

Nasi Goreng Biasa - 1 plate - 637 kalori

Nasi Claypot - 1 bowl - 898 kalori

Bah Kut Teh - 1 bowl - 348 kalori

Sotong goreng tepung - 1 small plate - 630 kalori

Sup Krim - 1 rice bowl - 375 kalori

Cheese burger with extra beef - 1 whole - 438 kalori

Fried fish cake with bun - 1 whole - 433 kalori

sundae chocolate - 1 cup - 380 kalori

Apple Pie - 1 piece - 260 kalori

Cheese & meat sauce - 1 small plate - 444 kalori

Sandwich chicken salad - 1 whole - 481 kalori

Pasembur - 1 plate - 752 kalori

Rojak Buah - 1 plate - 443 kalori
Teh tarik - 1 glass - 83 calori

(if you take 4 cups a day, it will equal to 1 1/2 bowl riceLEBIH BANYAK KALORI MAKANAN BOLEH DI CARI DI LINK BERIKUT : http://www.thedailyplate.com


Pastikan anda mengikut kalori makanan yang di sarankan ketika menjalani PROGRAM DIET JUS DIET MATE 5
Jika minum 1 peket - 1000 kcal sehari
Jika minum 2 peket - 800 kcal sehari
Mengurangkan pengambilan kalori melalui pengganti makanan (Meal Replacement)
Ini di lakukan supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.** JUS MATE 5 Pengganti Makanan Teristimewa Masa Kini**

TESTIMONI PRODUK HPM

TESTIMONI dR SILKY
CEO Network 1Malaysia HPM (Widuri)



TESTIMONI JUSMATE 5


Testimoni Team Network 1Malaysia HPM
Ceo Network 1Malaysia HPM Sabah
Sebelum 62kg (Widuri)
Berat terkini 48kg

Sendiri guna Liza (Lembah Kelang)
berat 93 kg
89kg


terkini 81kg
nak turun lagi.....
tunggu !!!

Team Network 1Malaysia
Nisah (Pahang)
Berat 83kg mula guna 19.11.09
sekarang 79 kg
tunggu !!!

En.azlee terkini
selepas 5 bulan 65 kg

sebelum 135kg




TESTIMONI ESPRESSO-XY



TESTIMONI DOC-K

" Setelah mencuba pelbagai produk untuk sakit sendi tidak berjaya, saya mengambil keputusan untuk berjumpa Dr. Rozmey dan dia mengesyorkan saya produk Doc-K. Dengan izin Allah, masalah sakit sendi saya telah berkurang. Amin..

" Sakit sendi makcik sudah hilang 70% setelah amalkan sebulan Doc K.Sebelum ni cuba rawatan traditional, hospital dan bermacam lagi,semua tak menjadi. Terima Kasih Dr Rozmey. "



TESTIMONI dR-ll







TESTIMONI GAIN 5

dR 8

Dapatkan sekarang !!!
sekotak RM 200
Ahli sekotak RM 150
3 kotak cuma RM 450 (jimat RM 150) + keahilan percuma

Dr Rozmey terus cipta formulasi hebat untuk bantu pengguna yang alami masalah penglihatan dengan dR 8, sejenis minuman kesihatan yang terhasil dari penyelidikan dan kepakaran Dr.Rozmey sentiasa mencipta dan menghasilkan formulasi terbaik, berkesan, murah dan terbaik. Formulasi yang hebat dan penyelidikan yang berterusan telah membolehkan produk ciptaan Dr.Rozmey amat berkesan, selamat dan ajaib

Kandungan dR 8
Vitamin C: Amat penting sebagai anti-oksida yang menghalang kecederaan sel, menguatkan dinding salur darah dan mengawal tekanan darah.
Vitamin E: Bertindak sebagai anti oksida dan mampu melindungi sel-sel retina mata dari kecederaan

dR SILKY

TESTIMONI dR SILKY
CEO NETWORK 1MALAYSIA HPM (WIDURI)

Salam..buat semua wanita di luar sana. Anda patut mencuba sendiri kehebatan dR SILKY. Saya telah menggunakan produk ini pada 25hb Oktober 2009 dan sampai sekarang masih lagi setia bersama dR SILKY kerana kesannya begitu ajaib. Dengan formulasi herba hasil kajian Dr Rozmey membuatkan kita yakin dengan kesannya. Apa yang dialami sendiri oleh wid ialah kulit menjadi lembap, lebih sihat bertenaga, haid mula teratur, rambut hitam bersinar dan kurang keguguran. Tiada lagi masalah keputihan dan hubungan bersama lebih bermakna buat seorang wanita. Ada lagi cerita menarik widuri bersamma dR SILKY..nak tahu..boleh hubungi widuri sendiri dan kita boleh kongsikan kisah menarik bersama. Untuk pengetahuan semua wanita, dR SILKY diminum malam sebelum tidur dan dalam satu kotak mengandungi 30 sachet iaitu penggunaan selama sebulan. Terima kasih kepada Dr Rozmey kerana menghadiahkan dR SILKY kepada semua wanita.





Dapatkan sekarang !!!
Sekotak RM 200
Ahli sekotak RM 150
3 kotak cuma RM 450 (jimat) + keahlian percuma

Revolusi baru dalam penjagaan kecantikan, Dr.Rozmey tampil lagi dengan produk kecantikan wanita yang mampu menjaga kesihatan dan kecantikan wanita dari luar dan dalam. Formulasi ajaib ini adalah hasil penyelidikan dan pemerhatian Dr.Rozmey yang mampu mengabungkan ramuan terpilih yang bertindak secara sinergi yang mampu memberikan bentuk badan dan kulit wanita.

Kebolehan dR Silky membentuk pinggul dan payu dara memberikan keyakinan dan kepuasan pada wanita yang mampu miliki bentuk badan idaman.

Kandungan dR SILKY
Vitamin C: Anti-Oxida yg melindungi dari kecederaan radikal bebas yang menyebabkan sakit jantung dan kanser dan membantu pertingkatkan imuniti badan dan penghasilan kolagen.
Vitamin E: Anti-Oxida yang mampu meneutralkan radikal bebas yang merosakkan badan.Ia juga penting dalam proses pembekuan darah dan membantu menyembuhkan luka. Ia mampu melindungi otot jantung dari tercedera
Folic Acid: Amat penting untuk pembentukan sel darah dan sel-sel yang cepat pertumbuhannya. Vitamin utama untuk fungsi dan pembaikian sel-sel badan.
Marine Kolagen: Mampu membantu pembentukan kulit dan mengurangkan kedut.
Lobata: Kaya dengan phyto-estrogen yang akan mempercepatkan dan stabilkan hormone wanita. Ia amat penting dalam mengekalkan tahap sel-sel badan wanita berada dalam tahap yang terbaik membantu pertumbuhan organ pembiakan wanita.
Mirifica: Merupakan tumbuhan yang ada natural phyto-estrogen yang amat berkesan dalam memperlahankan proses penuan seperti kedutan kulit, rambut, tulang dan payu darah yang kendur.

CARA PENYEDIAN:

Campurkan serbuk dR Silky dengan 300 ml air dalam bekas yang bertudung , goncangkan dan sedia untuk diminum sebelum tidur.

dRQ 10

Testimoni Terbaru

JITRA, 4 Jan (HPM) – Seorang pesara tentera yang menghadapi masalah jantung kini boleh hidup lebih selesa selepas menggunakan DR Q 10 iaitu satu lagi produk Herba Prima Marketing yang dicipta khas untuk mereka yang mempunyai masalah berkaitan jantung.

Abu Hassan Mohammad, 66, berkata sejak mengambil jus itu sebulan lalu sinosis beliau semakin kurang.

“Jika tidak tangan saya sering jadi biru disebabkan kurang oksigen, namun apabila minum jus itu tangan saya sudah normal seperti biasa.

“Bukan itu saja, saya kini tidak lagi penat apabila menaiki tangga malah degupan jantung juga saya rasa lebih baik dari sebelumnya,” kata beliau.

Sementara itu, Abu Hassan memberitahu beliau juga pernah menggunakan DR Betes empat bulan lalu dan hasilnya penyakit kencing manisnya sudah dapat dikawal.

Katanya beliau sangat yakin dengan produk yang dihasilkan oleh Datuk Dr Che Rozmey Che Din kerana dapat membantu menyelesaikan beberapa masalah kesihatannya.

Bagi yang ingin berkongsi pengalaman dengan Abu Hassan, beliau boleh dihubungi di nombor 013-9869882.













Dapatkan sekarang !!!

Sekotak RM 200
Ahli sekotak RM 150
3 kotak cuma RM 450 (jimat RM 150) + keahlian percuma

Dr rozmey terus cipta formulasi hebat untuk bantu pengguna yang alami masalah lemah jantung dan serangan stroke dengan dRQ10, sejenis minuman kesihatan yang terhasil dari penyelidikan dan kepakaran anak watan Dr. Che Rozmey Che Din, yang senantiasa mencipta dan menghasilkan formulasi terbaik, berkesan , murah dan selamat untuk penguna.
Ramuan yang terbaik, formulasi yg hebat dan penyelidikan yang berterusan telah membolehkan produk ciptaan dr.rozmey amat berkesan, selamat dan unik.
Tahniah pada Dr.Che Rozmey Che Din, Pakar perbidanan dan Sakit Puan,yang telah mencipta produk kesihatan yang terbaik dengan kajian dan penyelidikan beliau sendiri untuk manafaat penguna.

Omega 3
: sejenis amino acid yang mampu melindungi dinding sel, menghantar maklumat kepada system saraf . Omega 3 memainkan fungsi penting dalam mengawal proses pembekuan darah dan pembentukan sel-sel saraf yang baru di otak. Omega 3 membantu otot jantung dan sel-sel neuron dari kecederaan dan memulihkan sel-sel ini kepada normal. Terbukti dapat membantu penguna yang lemah jantung dan serangan stroke, selain itu dapat juga membantu penyakit lupus, psoriasis, rheumatoid arthritis, sakit kepala, migraine, kanser prostate, kanser payu dara serta kencing manis.

Serbuk biji anggur:
Kaya dengan protein , flavonoids dan bioflavonoids yang mampu menambah dan melancarkan perjalanan darah dan menguatkan dinding kapilari. Ini membantu pengedaran darah dan memulihkan kes –kes kekurangan pengedaran darah di salur darah vena dan vena varicose. Flavonoids juga mampu membantu merawat kecederaan sel akibat serangan radikal bebas , ini membantu merawat penyakit disebabkan ketuaan seperti kerosakan macular, penglihatan, meningkatkan penglihatan semasa malam dan penglihatan dalam kecerahan yang melampau. Procyanidin dalam sebuk anggur ini juga mampu melebatkan rambut dengan membantu pertumbuhan rambut.

Vitamin C: Anti-Oxida yg melindungi dari krecederaan radikal bebas yang menyebabkan sakit jantung dan kanser dan membantu pertingkatkan imuniti badan dan penghasilan kolagen.

Folic Acid: Amat penting untuk pembentukan sel darah dan sel-sel yang cepat pertumbuhannya. Vitamin utama untuk funsi dan pembaikian sel-sel badan.

Gingko Biloba: Amat bagus untuk rawatan mereka yang hilang memori dengan memperlancarkan peredaran darah di otak. Gingko membantu salur darah rehat dan berkembang dan memudahkan peredaran darah dan menghalang kolestrol menyempitkan saluran darah.
Citric Asid: Melancar buah pinggang dan menghalang pembentukan batu karang.

Omega-6: Memainkan peranan penting dalam fungsi otak dan pertumbuhan dan pembentukkan sel otak, tulang dan metabolism sel. Ia boleh menyembuhkan rasa kebas, sakit dan kurang deria rasa bahagian badan yg lumpuh.

Vitamin E: Anti-Oxida yang mampu neutralkan radikal bebas yang merosakkan badan.Ia juga penting dalam proses pembekuan darah dan membantu menyembuhkan luka. Ia mampu menlindungi otot jantung dari tercedera.

Green Tea: Membantu kawal tahap gula dalam badan dan mengurangkan risiko penyakit seperti kanser, jantung, serangan kuman, rheumatoid dan sakit sendi arthritis dan tingkatkan immune system.


Cara makan:
Campurkan serbuk dRQ10 dengan 300-400 ml air sejuk. Goncang dan sedia diminum. Ambil 1X atau 2X sehari, jika perlu

dR Betes


Dapatkan sekarang !!!
Sekotak RM 200
Ahli sekotak RM 150
3 kotak cuma RM 450 (jimat RM 150) +keahlian percuma

Dr.Rozmey terus cipta formulasi bantu pesakit yang hadapi penyakit kencing manis dengan formulasi canggih dR Betes hasil pemerhatian dan penyelidikan beliau. Formulasi ringkas memberikan penguna rasai kenyang dan mengaktifkan tahap guna gula oleh sel-sel serta guna pemanis yang tidak meningkatkan tahap gula dalam darah ternyata mampu menurunkan tahap guna dalam badan. Kebolehan mengaktifkan sel-sel pencrease untuk hasilkan insulin telah membantu menormlakan tahap gula dalam darah

Whey Protein
Amat berguna dalam menambahkan protein dalam badan dan biasanya digunakan oleh mereka yang ingin menambah otot badan dan meningkatkan tisu sintesis. Ia juga boleh digunakan sebagai sumber tenaga dan memberikan rasa kenyang

White Kidney Bean
Mampu normalkan kadar pengunaan kaborhidrat yang ditukarkan kepada gula dari diserap dari usus dan mengurangkan kalori yang diambil. Ia juga sumber protein dan fiber dan amat bagus untuk kesihatan.

Vitamin C
Sejenis anti-oksida yang menghalang kecederaan sel-sel badan.

Stevia Leaf
Sejenis pemanis yang 30 ke 300 kali lebih manis dari gula dan merupakan alternative pada pemanis tiruan yang tidak menambah kalori dan tiada kesan sampingan. Amat baik untuk merawat masalah penghadaman, hati dan usus.

Magnesium
Membantu otot rehat dan mengecut serta pembentukan tenaga dan penghantaran dalam sel. Ia membantu protein sintesis dan penyerapan kalsium. Membantu pembekuan darah dan tekanan darah

L-Lysine
sejenis amino asid penting yang membantu membentuk immune system

Biotin
Amat diperlukan untuk pertumbuhan otot dan membantu gula ditukarkan kepada tenaga yang diperlukan seharian. Ia mampu metabolis amino asid dan kaborhidrat dan membantu sesetengah enzim yang diperlukan badan untuk berfunsi secara normal. Ia amat diperlukan untuk pastikan kelenjar peluh, saraf dan tulang sum-sum berkerja dengan normal.

Ramuan yang diadunkan dalam dR-Betes ini mampu menghasilkan tenaga dari gula yang terkandung dalam badan , memberikan rasa kenyang dan membentuk otot-oto baru dan mengurangkan sel-sel lemak. Ini membolehkan metabolism badan berlaku secara maksimum dan dapat pula meningkatkan pengeluaran insulin dan mengurangkan rintangan pada insulin.
Cara minum.
Campurkan serbuk dR-Betes dengan 400 ml air sejuk dan goncang . Pastikan anda tidak mengambil makanan berkalori tinggi dan air manis sehingga tempoh 4 jam selepas minum dR-Betes. Anda kini mula merasa kenyang dan bolehlah mula amal makanan yang kurang kalori dan manis.

ESPRESSO XY













Dapatkan sekarang !!!

Sekotak RM 200
Ahli sekotak RM 150
3 kotak cuma RM 450 (jimat RM 150) + keahlian percuma

Pertama di Malaysia, minuman hebat untuk lelaki yang ingin menimati kehidupan sexual yang lebih nikmat, panas dan selamat !!!!

Dr rozmey: Viagra bagus untuk ereksi zakar, tetapi Espresso–XY dengan maca, butea superba, ektrak tongkat ali, extrak ginseng memberi kepuasan tambahan, kerana ia secara semulajadi menjadikan ereksi zakar bertahan lama dan meningkatkan ghairah sexual, stamina dan keseronokan sexual yang disukai oleh lelaki dan wanita !!!

Ramuan Istimewa

1. Maca
Ektrak maca dari negara peru, ditanam di dataran junin pada ketingiian 14000 kaki dari paras laut. Kaya dengan amino asid, kalsium, zinc, magnesium, phosphorous. Maca bertindak mengawal keseimbagan hormon dengan memaksimakan fungsi kelenjar pitiutari. Maca juga dikenali sebagai adaptogen menambah kebolehan badan melawan tekanan dan penyakit.

Menambah stamina dan tenaga, Merangsang nafsu sexual lelaki, Merawat masalah sexual lelaki, Memantapkan fizikal dan emosi, Merangsang kesegaran otak, Merawat kemurungan, Meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita, Menambah keseimbangan hormon


2. Butea Superba
Butea superba merangsang vasodilatasi salur darah zakar sama seperti viagra tanpa kesan mempercepatkan denyut jantung, gementar atau letih. Ereksi zakar berlaku secara lebih selesa.

Butea superba juga dikenali “ herba viagra” ia mengandungi flavonoid & flanovoid glycosides yang bertindak merangsang vasodilatasi salur darah zakar melalui pembentukan nitric oxide . Nitric oxide bertindak menghalang c-amp phosphodiesterase yang bertindak secara terus terhadap corpus cavernosum zakar menghasilkan penambahan pengaliran darah ke corpus cavernosum yang mengeras dan menengangkan zakar. Ia juga mampu menambah kenikmatan, keghairahan dan kepuasan hubungan sexual yang sempurna

Dengan butea superba anda mampu:
- Ereksi mudah dan tahan lama
- Ereksi semula selepas ejekulasi dan setiap pagi
- Menambah frekuasi ereksi dan masa ereksi yang panjang semasa melakukan hubungan sexual - Menambah frekuasi hubungan sexual dan zakar kembali tegang selepas 2 minit ejekulasi
- Menambah saiz besar dan panjang zakar.


3. Ektrak Tongkat Ali
Ia adalah 500x lebih kuasa dari akar Tongkat Ali. Tongkat Ali membantu: Meningkat keinginan sexual lelaki, Menambah tenaga, Melancarkan peredaran darah, Meningkatkan kesihatan dan ketahanan badan

4. Ektrak Panax Ginseng
Ektrak Panax Ginseng mampu merendahkan tahap gula dan kolesterol dalam darah, melawan stress, menambah kekuatan dan tenaga serta menjadikan anda rilex dan segar.


5. Espresso
Kopi terhebat yang dihasilkan daripada kisaran biji kopi terpilih pada suhu yang inggi bagi mendapatkan serbuk kopi yang bermutu tinggi. Espresso merupakan satu citarasa kopi yang begitu popular di seluruh dunia.


Penyediaan
1 pek mengandungi 30 sachet
Hanya 1 sachet sehari
Campurkan Espresso dengan 450ml dalam shaker bertudung, goncang hingga sebati dan sedia diminum.


Cara terbaik amalan Espresso XY
Elok diminum 1 jam semasa santai sebelum bersama dengan pasangan, buat secawan Espresso panas, dalam 10 minit boleh rasa peredaran darah.

Permulaan amalkan Espresso setiap hari, setelah ambil selama 3 - 4 hari, boleh mula diamalkan setiap 4 hari atau bila perlu sahaja.



Testimoni
1) Mr.GOPAL

Saya jumpa Dr. Rozmey di klinik beliau, saya cerita masalah seksual saya padanya. Dr.Rozmey nasihati saya mencuba Espresso-XY, Kata MACA +Butea Superba mampu merawat masaalah EREKSI, EJAKULASI PRA-MATANG dan KURANG NAFSU KELAKIAN. Setelah saya amalkan seminggu, saya mampu melayan isteri saya lebih dari 3 kali sehari, kepuasan hubungan seksual kami kini merapatkan kembali hubungan suami isteri yang renggang selama 10 tahun. Saya yakin kini saya akan lebih berjaya dengan isteri tersayang senantisa disisi….saya tidak keseorangan lagi menempah kejayaan.


2) Saya dapat merasakan tambahan tenaga kelelakian yang lebih dari biasa selepas 1 jam minum expresso xy. Ia tidak seperti ‘memaksa’. Berbeza dengan beberapa produk untuk tenaga lelaki yang lain kerana ia tidak mempunyai kesan sampingan seperti degupan jantung lebih laju, mata merah dan pening-pening. Rasanya sedap, perisa mocha dan sememangnya ada ‘power’.


Soalan
1)Saya ada beberapa soalan mengenai Expresso XY Coffee...

1. Boleh tak Dr. syorkan cara pengambilan Expresso Coffee yang terbaik.
2. Adakah coffee ini boleh diambil setiap hari atau seminggu sekali.
3. Adakah sebarang kesan pemulihan atau healing crisis yg akan berlaku pada pengguna baru.
4. Adakah coffee ini sesuai diambil oleh sesiapa saja, dan jika lelaki yg bermasalah darah tinggi atau kencing manis, ada cara pengambilan yg tertentu.

JAWAPAN DR ROMZEY
Espresso elok diminum 1 jam semasa santai sebelum bersama dgn pasangan...buat secawan espresso panas,..dlm 10 minit boleh rasa perredaran darah mengalir laju kehujung kaki / kepala dan alat kelamin.

permulaan amalkan espresso sekali setiap hari,..setelah ambil selama 3 -4 hari,..encik boleh mula amalkan setiap 4 hari atau bila perlu je..

Loading dose espresso telah mampu memberikan anda perubahan rasa relex, ghairah sexual lelaki, Ereksi , tenaga dan Stamina yg anda idamkan.

Maca dlm espresso bertindak sebagai potent sexual stimulant,..ia mampu meningkat rasa relex minda lelaki, ghairah dan tenang. Ia bertindak secara direct dan indirect dengan meningkatkan tahap testoterone .

Butea bertindak dgn menghasilkan C-amp yg mengepam darah yg banyak ke vena corpus carvenosa penis dan pada masa yg sama menghalang injap vena terbuka,..ini menjadikan ereksi penis secara tegang, lama dan berulang. Namun tidak seperti VIAGRA yg bertindak negetif pada sistem jangtung dan urat saraf otak,..BUTEA selamat dan tidak menganggu ghairah sexual lelaki.

Gingseng dan tongkat ali juga membantu ereksi secara indirect dgn meningkatkan testesterone ,.namun dlm Esspresso ia berfungsi lebih utk meningkat stamina , tenaga dan daya tahan lelaki.

Espresso tidak menganggu tahap blood sugar, darah tinggi, asthmatic.
Ia selamat dan enjoy utk lelaki menikmati kesegaran aroma kopi ESPRESSO yg berkualiti tinggi dan ketangkasan lelaki sejati.


Dr Rozmey
Pakar Penyelidik Obesiti / Pakar Sakit Puan
CEO HPM / JMC

DOC K

DOC-K

Dapatkan sekarang !!!
Sekotak RM 200
Ahli sekotak RM 150
3 kotak cuma RM 450 (jimat) + keahlian percuma

DOC-K
merupakan Produk Terkini dari Herba Prima Marketing. Bagi mereka yang mempunyai masalah sendi, urat dan saraf DOC-K dapat membantu mengatasi masalah anda. Doc-K mengandungi Campuran Serbuk Inulin dengan Serbuk Celery

Doc-K
penemuan baru dalam penjagaan dan perawatan sakit sendi dan urat. Pertama kali bertindak dengan 2 cara (i). Menghilangkan kesakitan (ii). Membaiki sendi dan rawan yang rosak.

Sakit sendi yang manafaat dari pengamalan Doc-K seperti :

1.Osteoarthiritis (OA)
2.Rheumatoid Arthitis (RA)
3.Gout
4.Ankylosing Spondylitis

Kebanyakan sakit sendi adalah akibat kerosakan sendi dan juga keradangan sendi termasuk kemusnahan rawan sendi dan keradangan serta kecederaan urat, ligament dan tendon.

Kerosakan rawan sendi dan ketumbuhan tulang sendi yg baru menyebabkan gerakan sendi menjadi sukar dan sakit.

Kerosakan dan kesakitan ini boleh disebabkan oleh kecederaan fizikal seperti kenaikan berat badan, kecederaan semasa bersukan atau kemalangan atau disebabkan oleh penyakit autoantibodi seperti Rheumatoid arthritis atau crystal uric acid dalam kes Gout.

Bahan aktif dalam Doc-K seperti Celery ( Apium Graveolens) mampu merawat kerosakan sendi dan mengurangkan sakit. Celery juga mampu bertindak membuang toksin dalam badan dan tingkatkan system saraf utama menjadikan mengamal Doc-K merasa lebih sihat selain meningkatkan pertahanan badan.

Marine Collagen dalam Doc-k mempercepatkan pembentukan dan membaiki rawan sendi yang rosak.

Vitamin C – bertindak membantu memulihkan rawan sendi yang rosak dan dengan mempercepatkan kesan tindak balas celery dan collagen dalam pembentukan rawan sendi .

Serbuk Ginger – Membantu mengurangkan kesakitan dan keradangan setempat.

Formulasi hebat ini terbukti mampu merawat sakit sendi kronik dengan kadar penyembuhan yang luar biasa, dengan pengambilan selama 4 ke 6 bulan, pesakit akan tidak mengalami kesakitan dan pergerakan sendi yang lebih baik 90% sekurangnya selama setahun.


CARA AMALAN:
1. Campurkan sebuk Doc-K kedalam 300ml air .
2. Goncang sehingga sebati dalam bekas bertudung
3. Doc – K sedia untuk diminum.

Ambil ½ jam selepas makan , sekali atau 2 kali sehari.

GAIN 5

TESTIMONI GAIN 5
Terbaru















Dapatkan sekarang !!!

Sekotak RM 200
Ahli sekotak RM 150
3 kotak cuma RM 450 (jimat) + keahlian percuma

Formulasi yg serba lengkap dan menyeluruh ini adalah yg pertama seumpanya di Malaysia dan ternyata mampu memberikan kesan pertumbuhan otot-otot badan yg amat cepat, berkekalan dan meningkatkan tahap kesihatan anda.

Campuran whey protein” , Vitamin A,B 2, B3, B5, B6, C, kalsium, iodine,zinc,thiamine, biotin, folic acid mampu membina otot-otot badan yang baru, meningkatkan “growth hormone” dan pembesaran sel-sel badan selain memberikan tenaga dan meningkatkan selera makan.
Formulasi yg serba lengkap dan menyeluruh ini adalah yg pertama seumpanya di Malaysia dan ternyata mampu memberikan kesan pertumbuhan otot-otot badan yg amat cepat, berkekalan dan meningkatkan tahap kesihatan anda.

BAHAN –BAHAN:

WHEY PROTEIN – Meningkatkan pembesaran dan jumlah otot-otot .
Mengandungi amino asid yang amat tinggi kualiti untuk membentuk otot-otot badan dan pembesaran dengan cepat.
Bertindak sebagai anti- oxida, anti hipertensi, anti-kanser.

VITAMIN A - Melindungi badan dari risiko jangkitan dan hasilkan kulit yang sihat.

VITAMIN B1 - Thiamine penting untuk mengelak rasa lesu dan letih.

VITAMIN B2- Riboflavin (Vitamin B2), amat penting dalam pertumbuhan dan pembesaran badan dan membolehkan sel-sel badan mengunakan oksigen.

VITAMIN B3 - Niacin membantu melancarkan pengedaran darah dengan mampu mengurangkan kolestrol dan menyihatkan jantung.

VITAMIN B5 - Pantothenic Acid ( Vit B5) penting untuk menghasilkan CoA yang penting untuk sintesis sel-sel badan. Vitamin B5 amat penting untuk pertumbuhan badan, pembiakan dan proses penyembuhan badan dari luka dan diperlukan dalam menukar lemak kepada tenaga dan otot-otot.

VITAMIN B6 - Pyridoxin (Vitamin B6) penting dalam pertumbuhan otot, saraf dan memastikan otot-otot sihat dan segar.

FOLIC ACID - Penting untuk pembentukan sel-sel darah.

VITAMIN D - Penting untuk pembentukan tulang dan otot-otot yang sihat.

BIOTIN Vitamin H - penting dalam metabolisma badan, sejenis ko-enzim yang penting sintesis lemak, glukoneogenesis, leucine sistesis. Kekurangan biotin menyebabkan rambut gugur, dan kelemahan system immune., pertumbuhan tulang terhenti.

KALSIUM - Menghalang osteoporosis.

IODINE - Meningkatkan pertumbuhan otak dan menghalang terbantut pembesaran sel-sel badan.

MAGNESIUM - Menghalang otot-otot dari keletihan.

ZINC - Penting untuk kehidupan semua sel-sel badan dan ko-faktor untuk 100 enzim. Ia membantu pembesar sel-sel otot.


CARA PENYEDIAN:

Campurkan serbuk GAIN 5 dengan 300 ml air dalam bekas yg bertudung , goncangkan Jus GAIN 5 diminum 1 jam sebelum makan.

Mereka yg terlalu kurus dan sukar menambah berat , boleh minum GAIN 5 dua kali sehari pada waktu pagi dan awal malam

Purata pertambahan berat badan sebanyak 2 ke 4 kg sebulan.

DENGAN GAIN 5, KINI ANDA MAMPU MILIKI BERAT BADAN IDEAL